• 1912

  Oprichting

  W.K. van Erp en Joh. F. Goesten richten het aannemingsbedrijf “Firma van Erp en Goesten” op. Een van de eerste opdrachten die werd uitgevoerd was de bouw van de kleuterschool behorende bij het klooster van de Zusters van de Liefde te Kerkdriel. Het bedrijf groeide gestaag. Het wist de crisis van de jaren 30 te overleven. Ondermeer door het werken aan de verbouwing van het voormalige paleis van koning Willem II tot stadhuis van Tilburg.

 • 1942

  De splitsing

  Het bedrijf werd opgesplitst, zo ontstond de firma Joh. F. Goesten & Zn.

  Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd door Joh. F. Goesten en zijn drie zoons voornamelijk gewerkt aan agrarische gebouwen. Zodoende waren de zonen vrijgesteld van de Arbeitseinsatz in Duitsland.

  1942

 • 1945

  Bevrijding

  De bevrijding van Nederland bracht het bedrijf een enorme impuls. De dorpen in de Bommelerwaard hadden veel te lijden gehad van het oorlogsgeweld. Onder leiding van Frans Goesten werd met zijn twee broers Bertus en Kees en ruim honderd medewerkers het herstel en de wederopbouw opgepakt. Er zijn door het bedrijf vele utiliteitswerken uitgevoerd waaronder tientallen scholen en kerken.

 • 1982

  Vader op zoons

  Frans Goesten trok zich op 65-jarige leeftijd terug en is het bedrijf overgegaan naar zijn twee zoons Hans en Ansfried. De utiliteitsbouw is inmiddels uitgebreid met het realiseren van panden voor banken en zorginstellingen. Ook voor particulieren wordt nu veel gebouwd. Niet alleen nieuwbouw maar ook verbouwingen, renovaties en restauraties van monumenten maken deel uit van de werkzaamheden.

  1982

 • 2012

  Een echt familiebedrijf

  Hans Goesten is met pensioen gegaan. Het bedrijf wordt nu geleid door Ansfried Goesten met zijn twee zoons Frenk en Ron. Daarmee heeft de vierde generatie Goesten zijn intrede gedaan in het familiebedrijf.